• e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Diyarbakır

Valilikler

T.C. Bağlar Kaymakamlığı
T.C. Bağlar Kaymakamlığı
T.C. Bağlar Kaymakamlığı
  • KAYMAKAMLIK
    Kaymakam Kaymakamlık Birimleri İlçe Protokol Listesi Tarihçe Kurumsal Kimlik
  • BAĞLAR
  • MAHALLİ İDARELER
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standarları
  • GÜNDEM
    Haberler Duyurular
  • İLETİŞİM
°C
22
Ocak2021
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • KAYMAKAMLIK
    • Kaymakam
    • Kaymakamlık Birimleri
      • İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü
      • İlçe Bilgi İşlem Şefliği
      • İlçe Hukuk İşleri Şefliği
      • İdare ve Denetim Şefliği
    • İlçe Protokol Listesi
    • Tarihçe
    • Kurumsal Kimlik
  • BAĞLAR
  • MAHALLİ İDARELER
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
      • İlçe Jandarma Komutanlığı
      • İlçe Emniyet Müdürlüğü
      • İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
      • İlçe Müftülüğü
      • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü
      • İlçe Mal Müdürlüğü
      • İlçe Sağlık Müdürlüğü
      • İlçe Tapu Müdürlüğü
      • İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü
      • İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü
      • İlçe Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü
      • Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü
    • Kamu Hizmet Standarları
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Duyurular
  • İLETİŞİM

Yöresel Yemeklerimiz

 
Ciğer Kebabı 
Diyarbakır’ın en lezzetli yemeklerinden olan ciğer kebabı sabah kahvaltılarının, öğle ve akşam yemeklerinin vazgeçilmez bir öğesidir. Kuzu ciğerinden yapılan ciğer kebabının lezzetine doyum olmaz.
 
 
 
 
 
 
 
Kaburga dolması
Koyun kaburgası iç pilavla doldurulur, iç pilavında yenibahar, bol karabiber ve salça vardır.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kibe mumbar
Mumbar dolmasının Diyarbakır halidir. Kuzu sakatadından yapılan mumbarın içine nane ve bolca baharat konulur. Eşsiz bir lezzete sahiptir.
 
Derin bir kabın içerisinde yukarıda belirtilen malzemeler karıştırılır. İç harç hazırlanır. İşkembeler kibe dolmasının büyüklüğüne göre kesilir ve dikilir. Kese şeklinde dikilen kibelerin içi doldurulur ve dikilerek kapatılır. Bumbarlar içinde harç doldurma işlemi yapılır.
 
Kibe ve bumbarlar ayrı tencerelerde üzerlerine su alınarak yaklaşık 2.5-3 saat kısık ateşte pişirilir. Su miktarı azaldıkça üzerine sıcak su ilave edilir. Tuzu kontrol edilir. Mutlaka sıcak olarak servis edilmesi gerekir.
. .
. .
. .
. .
. .
. .
. .
 
https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 
  • Resmi Gazete
  • Diyarbakır Valiliği
  • Terörden Arananlar
Yeniköy Mahallesi Karacadağ Bulvarı No:117 Bağlar/Diyarbakır
(0412) 252 30 89